Comanda de vanzare tip retur in Qubicor 5

Comanda de vanzare tip retur reflecta o situatie intalnita in activitatea comerciala in care, din diverse motive, beneficiarul nu mai are nevoie de un volum de marfa estimat anterior. In acest caz, Qubicor nu ofera doar functionalitatea ci si securizarea prin reducerea riscului de introducere gresita a datelor. Acest tip de comanda efectueaza automat tranzactii de stoc si se asigura ca articolele sunt returnate exact pe loturile si pe costurile stabilite.

Pentru a putea lansa o comanda de vanzare tip retur trebuie sa aveti anterior o comanda de vanzare si sa fie facuta iesirea din stoc pe produsele respective. Acest sistem previne introducerile eronate de date. Se selecteaza comanda de vanzare din lista si se apasa butonul Selecteaza.

Din lista de produse ce apare in fereastra, se introduce numarul de produse ce este returnat din fiecare categorie. Cand este trecut 0 sau nu se specifica numarul de produse, acele produse nu sunt incluse in comanda de vanzare de tip retur. Dupa ce ati mentionat cantitatile necesare, apasati pe butonul Retur.

Veti vedea o comanda de vanzare noua, aparand cu indicativul Stornare, suma totala afisata cu minus si evidentierea prin fundalul rosu.

About the Author

Andrei Boiu este Inginer de Sisteme Informatice si membru al echipei de dezvoltatori Qubicor 5. Deasemenea, Andrei posteaza pe blog-ul personal http://www.adnoteh.ro/revista/

Comentariu

Your email address will not be published.