Introducerea unei intrari de stoc in Qubicor

Intrarile de stoc din Qubicor nu sunt doar simple operatiuni ce evidentiaza miscarile acestuia. O intrare de stoc trebuie sa fie asociata cu o comanda de cumparare iar intrarea de stoc va fi insotita de emiterea unei note contabile. In acest fel, intreg fluxul activitatii este simplificat, creste productivitatea angajatilor si se pot evidentia mult mai usor aceste operatiuni, din aceeasi interfata.

Pentru a realiza o intrare de stoc, se acceseaza zona Stocuri, apoi Introducere intrare stoc. In formularul care apare, se selecteaza comanda de cumparare la care se va face receptia produselor. Informatiile despre furnizor si data comenzii vor fi automat introduse iar un numar de nota intrare receptie va fi automat generata. Se apasa butonul Pasul urmator.

In lista produselor aparute singurul camp editabil este cel referitor la cantitatea receptionata, codul articolelor si valoarea lor comerciala fiind automat introduse. Prin apasarea pe butonul Contabilitate pot fi introduse alte detalii despre intrarea de stoc precum centrul de cost, angajatul care a operat intrarea si proiectul la care se doreste asocierea stocului nou. Aceste dimensiuni contabile faciliteaza urmarirea intrarilor si iesirilor de stoc precum si costurile asociate desfasurarii activitatii intr-o locatie anume. Desigur, numarul de dimensiuni contabile este editabil, oferind astfel o maxima flexibilitate in utilizare. Se apasa butonul Salvare.

La intoarcerea in pagina deschisa anterior, se apasa pe butonul Receptioneaza. In lista va fi introdusa receptia iar comanda curenta poate fi tiparita in PDF, daca este necesar, accesand butonul Actiuni din dreptul rubricii curente.

In momentul in care se introduce receptia produselor aferente comenzii, se genereaza automat si cate doua note contabile, una pentru valoare TVA si alta fara valoarea TVA, aferente fiecarui produs receptionat. Acestea pot fi observate accesand zona Financiar, Note Contabile. In acest fel este simplificat nu numai fluxul logistic ci si cel financiar-contabil, nemaifiind necesara parcurgerea unor etape consumatoare de timp.

 

 

 

About the Author

Andrei Boiu este Inginer de Sisteme Informatice si membru al echipei de dezvoltatori Qubicor 5. Deasemenea, Andrei posteaza pe blog-ul personal http://www.adnoteh.ro/revista/

Comentariu

Your email address will not be published.