Dezvoltarea afacerii prin management integrat

Dezvoltarea afacerii prin management integrat

Cresterea, dezvoltarea, maturizarea sunt procese naturale, care se aplica desigur si mediului de business. Inceputul unei afaceri poate fi influentat de mai multi factori, o idee, o inovatie, o dorinta, dar dezvoltarea si maturizarea unei afaceri este direct influentata de catre un management riguros si permanent conectat cu statusul afacerii.

Pentru asigurarea acestor elemente si practic pentru dezvoltarea afacerii este necesara implementarea unui sistem integrat de management.

Daca pana la un moment dat pixul, creionul si hartia sunt cei mai buni prieteni ai managerului, fisierele xls devin prea multe si prea stufoase, atunci este acel moment cand implementarea unui ERP este cruciala nu doar pentru dezvoltare dar pentru supravietuirea afacerii.

Un software de tip ERP devin un instrument extrem de util in observarea si gestionarea variatelor procese care sunt desfasurate intr-o companie, in toate departmentele si la toate nivelurile. Marele avantaj al unui software ERP este acela ca utilizeaza aceeasi baza de date comuna tuturor activitatilor desfasurate, ingloband si centralizand toate informatiile interdepartamentale sau din relatiile cu furnizorii/ clientii.

Un ERP inglobeaza mai multe module care luate separate ar putea fi definite pe departamente de productie, de vanzari, de contabilitate, de materii prime si stocuri, etc.

Avantajul utilizarii unui ERP rezida din faptul ca ofera managerilor o viziune de ansamblu asupra proceselor organizationale.

Dealtfel, aminteam mai devreme de supravietuirea afacerii, si aici ma refer la plati si incasari. Gestionarea la un randament de o eficienta maxima a fluxurilor monetare dintr-o organizatie poate devini un subiect vital. Pot fi depasite cu mai multa usurinta situatii de criza, de stres a cashflow-ului. Organizarea platilor catre furnizori poate scuti compania de plata unor penalitati si chiar atragerea respectului in relatia de business. Iar faptul ca facturile emise si incasarea creantelor pot fi mai usor gestionata, va genera atat un confort financiar cat si imbunatatirea relatiilor cu clientii companiei.

About the Author

Comentariu

Your email address will not be published.