Utilizarea graficelor in Qubicor 5

Utilizarea graficelor in Qubicor 5

De ce grafice? Fiindca folositi BI.

Dar ce este BI?

BI (business intelligence) este un sistem informatic de identificare, extragere și analizare a datelor disponibile într-o companie, sistem al căror scop este de a oferi informatiile necesare luarii unor decizii de afaceri.

Analizarea datelor generate de activitățile unei companii este solicitantă, implică resurse de timp și umane considerabile, în special dacă volumul de informații este foarte mare. Însă graficele simplifică lucrurile, permițându-le tuturor utilizatorilor să înțeleagă mai bine datele pe baza cărora trebuie să-și îndeplinească obiectivele si să vadă ”dintr-o privire” ce merge bine și ce nu.

Pentru a accesa graficele, intrati in meniul Instrumente – Statistici. Si aici alegeti ce doriti sa vedeti.

Dupa ce se afiseaza graficul pe ecran, poate dorit sa-l trimiteti pe email.

 

Pentru aceasta, accesati butonul de export din dreapta sus. De aici puteti alege exportul graficului in mai multe formate: PNG, JPEG, PDF sau SVG. In plus, se poate tipari graficul pt. a-l putea atasa unor prezentari.

Dar daca aveti multe date pe grafic si nu se pot vizualiza suficient de precis datele? Nimic mai simplu: faceti zoom – selectati cu mouse-ul pe grafic zona dorita si zoom-ul e gata:

Vreti sa vedeti si lunile urmatoare detaliat? Apasati tasta SHIFT si trageti graficul cu mouse-ul in stanga sau in dreapta. De asemenea, puteti exporta aceste detalii.

Ca sa reveniti la graficul initial, apasati lupa de din dreapta sus sau dati refresh la pagina.

About the Author

Radu Sandu este Senior programator si membru al echipei de dezvoltatori Qubicor 5

Comentariu

Your email address will not be published.