Comanda de productie in Qubicor 5

Comanda de productie in Qubicor 5

Incepand cu versiunea 5.2.790 , Qubicor 5 contine comanda de productie ca parte esentiala a fluxului de fabricare a produselor finite si a semifabricatelor prin evidentierea consumului de materii prime, materiale auxiliare si manopera.

 

Se apeleaza meniul Comenzi > Comenzi productie si se apasa butonul Intro. cmd. productie

 

Se completeaza antetul comenzii de productie. Se alege tipul comenzii “Produse finite” . In selectorul Destinatie putem alege codul clientului ( daca produsele finite urmeaza sa fie livrate catre un anumit client ) sau STOC ( daca produsele finite vor fi stocate ) . Statusul poate avea trei valori ( Planificata, Lansata si Finalizata. ) . Daca va fi salvata ca sablon ( Selectorul Sablon cu valoare Da ), comanda poate fi folosita ulterior pentru multiplicare , adica se va putea lansa in productie din nou .

 

 

In sectiunea Produse finite / Prefab , selectati depozitul unde se vor incarca produsele finite si introduceti codul si cantitatea produsului pe care doriti sa-l fabricati.

 

 

In sectiunea Materii prime, selectati depozitul de unde se vor consuma materialele care intra in componenta produslui finit si introduceti codurile si cantitatea acestora.

 

 

 

In sectiunea Operatiuni, alegeti tipul de operatiune aplicata ( manopera ), selectati resursa care va efectua aceasta operatiune si numarul de unitati ( ore ) alocate .

 

 

Apasati butonul Salveaza comanda

About the Author

Mircea Dragota este manager de proiecte si membru al echipei de dezvoltatori CCMS

Comentariu

Your email address will not be published.