Comanda de cumparare in Qubicor 5

Comanda de cumparare in Qubicor 5

Comanda de cumparare este o componenta esentiala a activitatii comerciale. Alaturi de comanda de productie, ea asigura necesarul de material ce vor fi supuse vanzarii sau consumului intern, putand include materii prime, materiale auxiliare si manopera.

Se deschide meniul Comenzi -> Comenzi cumparare si se apasa butonul Intro cmd. Cumparare.

In Antetul comenzii de cumparare se introduc data comenzii, numarul, data livrarii, furnizorl si depozitul in care va fi receptionata marfa. Se selecteaza tipul de comanda, comanda normala sau retur. In cazul de fata, vom selecta o comanda normala.

Se apasa pe butonul Antet 2 pentru a fi introduse moneda in care se face comanda, centrul de profit, Angajatul care este responsabil pentru comanda si proiectul cu care se poate asocia comanda respectiva.
In sectiunea Linii comanda cumparare se pot introduce acum articolele necesare. In campul cod articol se introduce o litera sau cifra ori un sir de caractere ce apartin unui produs ce se doreste a fi introdus, se specifica cantitatea comandata si se apasa pe butonul Introducere.

Dupa ce au fost introduse toate produsele, se apasa pe butonul Modifica cmd., salvand astfel si datele despre produsele introduse.

Daca doriti sa introduceti produse din alte comenzi sau din cea curenta, dupa salvarea ei, apasati pe butonul Copiere lini. Selectati din lista ce apare in campul Selecteaza cmd., numarul comenzii din care preluati datele. Apasati pe butonul Selecteaza. In lista ce apare, daca comanda a avut produse adaugate, apasati pe prima coloana, in casuta numita Sel., aferenta fiecarui produs pe care doriti sa il copiati. Apasati pe butonul Copiere si veti avea noile produse introduse in comanda dumneavoastra.

About the Author

Andrei Boiu este Inginer de Sisteme Informatice si membru al echipei de dezvoltatori Qubicor 5. Deasemenea, Andrei posteaza pe blog-ul personal http://www.adnoteh.ro/revista/

Comentariu

Your email address will not be published.