Transferul stocurilor in Qubicor

Transferul stocurilor in Qubicor

Dezvoltarea unui sistem de distributie necesita cresterea numarului de locatii in care se desfasoara activitatea. Pentru a mentine competitivitatea este necesar ca produsele sa fie transferate intre depozite, pentru a echilibra cererea si disponibilitatea lor, precum si in cazul in care se desfasoara o activitate de productie iar fabrica este plasata altundeva decat magazinul de desfacere. Indiferent de specificul activitatii, Qubicor este o platforma care simplifica aceste operatiuni si face usor vizibil fluxul lor.

Pentru a realiza un transfer de stoc se intra in sectiunea Stocuri, Transfer stoc si se apasa pe butonul Introducere transfer stoc.

In formularul urmator, alegeti depozitul sursa si apoi destinatie, apasand apoi pe butonul Pasul urmator.

In fereastra care apare, apasati butonul Contabilitatea pentru a stabili dimensiunile contabile asociate acestui transfer precum contul de credit, contul de debit, centrul de profit, angajatul responsabil de introducerea transferului, proiectul asociat si alte informatii ce sunt definite de beneficiar. Se apasa pe butonul Salvare.

Revenind in fereastra anterioara, tastati codul produsului sau caractere din denumirea produsului in caseta Cod articol, introduceti cantitatea ce va fi transferata si apasati pe butonul Introducere. Daca ati doriti sa modificati cantitatea aferenta unui produs deja introdus puteti selecta din rubrica Actiuni din prima coloana a acestuia fie pentru a Modifica sau Sterge intrarea curenta. Cand ati terminat de introdus produsele ce vor fi transferate, apasati pe Transfera articolele.

In acest fel, a fost creat transferul de stoc intre depozitele stabilite. Cu aceasta ocazie au fost generate doua contabile, una pentru iesirea produsului din depozitul sursa si alta pentru intrarea in depozitul destinatie. Fiecare articol sau produs din lsta va avea asociata cate o serie de note contabile.

Deasemenea, in registrul de tranzactii, accesibil din sectiuea Stocuri apoi Interogari, apasand pe butonul Interogare stoc, selectand ziua curenta, vor aparea tranzactiile efectuate in tot acest interval.

 

 

About the Author

Andrei Boiu este Inginer de Sisteme Informatice si membru al echipei de dezvoltatori Qubicor 5. Deasemenea, Andrei posteaza pe blog-ul personal http://www.adnoteh.ro/revista/

Comentariu

Your email address will not be published.